PILAR RAHOLA – S.O.S. cristians

S.O.S. cristians

PILAR RAHOLA – S.O.S. cristians

La persecució dels cristians en el món d’avui, una realitat silenciada

Columna

446 pàgines.

S.O.S. cristians

Pilar Rahola, que no és pas una cristiana creient ni practicant, ens ofereix un llibre extens i intens sobre la persecució als cristians (catòlics, ortodoxos i protestants), i també als jueus, per part sobretot dels islamistes allà on tenen poder per fer-ho (Pakistan, Palestina, Zones d’Àfrica (Boko Haram i gihadistes en general), dels indis a les zones integristes de l’Índia, i també a Corea del Nord, on pel fet de ser cristià et poden condemnar a cadena perpètua. Als països on impera la Xaria s’ofereix l’alternativa a la mort si es converteixen a l’Islam, i són milers els que s’hi neguen i a causa d’aquesta fe són assassinats.

Pilar Rahola

És un llibre aclaridor on s’analitza les causes d’aquesta actitud intransigent que ja hi són, segons com s’interpretin, als seus llibres sagrats, cito “En termes generals, el gihadisme és tan anticristià –i judeòfob, misogin i totalitari- com ho són els principis de la xaria i, en conseqüència, com ho és tot l’islamisme polític, no endebades és el fill violent de la ideologia que el fonamenta”. Així, predicant que tothom que no és dels teus és el teu enemic, van sorgint generacions de voluntaris sembradors de mort i intransigència. Diu que durant tot el segle XX i també el que portem del XXI, Pilar Rahola cita altres autors i diu “estic convençut que la persecució actual contra els cristians és més forta que la que es va patir als primers segles de l’Església”

Pilar-Rahola

Pilar Rahola parla de la desaparició de comunitats senceres que feia dos mil anys que vivien als territoris de l’actual rovell de l’ou de l’islamisme (Església catòlica caldea, Església catòlica maronita, Església catòlica copta, Església grecocatòlica melquita, Església catòlica siriana, i resta d’esglésies catòliques orientals). Ens parla de tortures, violacions, mutilacions i assassinats en massa, del terror propiciat per l’odi i per les lleis. I parla també del silenci occidental sobre aquest genocidi, i en aquest sentit és un llibre esgarrifós en el sentit de la por que empatitza amb aquelles comunitats indefenses envoltades d’incomprensió i d’odi.

S.O.S. cristians

Després d’aquest oceà de barbàrie legalitzada, hi ha un capítol que ens interpel·la específicament, La cristianofòbia subtil, on s’analitzen actituds vestides de progressisme, però amb unes robes antigues i amb un tuf d’anacronisme. Posa com a exemple el vers de Dolors Miquel i aplaudit amb devoció pel grup de l’Ada Colau on fa mofa de l’oració del Parenostre. Pregunta on és el progressisme que ataca les creences d’unes persones que se sap que no els faran cap mal, on és el risc? On la valentia? Pregunta si aquesta gent tan valenta gosarien dir ni que fos una paraula contra l’islam. Valents van ser els dibuixants danesos de les caricatures de Mahoma i que avui viuen amagats per por de represàlies. Valents van ser els humoristes assassinats de Charlie Hebdo. Però la Dolors Miquel i el grup de l’Ada Colau emparats pel poder, per favor, que de tan covards són miserables. I jo penso cada dia en els periodistes destinats a Palestina que només gosen parlar malament del govern d’Israel sabedors que estan protegits per la llei i la democràcia, en canvi ni una paraula dels abusos constant contra les comunitats cristianes de l’altre costat de la frontera, on s’han exterminats els darrers cristians on hi ha els palestins i fins a tot a Betlem amb comunitats mil·lenàries ja només queden petits grups testimonials.

Vosaltres que voleu aprendre coses, que us mireu als cristians amb indiferència si no amb una certa hostilitat, llegiu el llibre contrasteu-ne les dades que hi surten. Estic segur que després ho veureu tot d’una altra manera, no diré que amb fervor ni tampoc que us convertireu, però sí amb una curiositat potser d’incomprensió cap una gent amb conviccions tan fermes com la seva pròpia vida.

 

Aleix Font. 11 de juliol de 2020.

Related posts


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/38/d618625600/htdocs/clickandbuilds/AleixColonia/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Comment