COMARQUES VEÏNES, DEL PAÍS VALENCIÀ

Comarques País Valencià

COMARQUES VEÏNES, DEL PAÍS VALENCIÀ

Joc per enfortir el coneixement de les diverses comarques

 

 

Comarques País Valencià

 

 

BAIXA’T EL PROGRAMA; PAÍS VALENCIA – Comarques Veïnes

El fet d’haver de contestar les comarques que envolten una determinada comarca provoca un esforç de la memòria visual i fa que clavem la comarca en qüestió al seu lloc precís del mapa. A vegades quan et diuen el nom d’una comarca la situes mentalment en una nebulosa  aproximada. Però quan et demanen que situïs les comarques del seu voltant et forcen a concretar aquesta situació. Proveu-ho i veureu que no és tan fàcil com semblava. Passa igual que en moltes altres coses. Si et demanen que concretis una casa d’un carrer, una muntanya dels voltants de casa teva, un arbre a la vora d’un camí, veuràs que et deixes detalls, que hi ha cases, muntanyes o arbres que no recordes que existeixin. Això mateix passa amb les comarques.

EL PROGRAMA

El quadre que adjunto no és res més que un programa d’Excel on a la columna U ens pregunten una sèrie de comarques, de les que hauríem de contestar la primera de la llista perquè sigui més aleatori i no ens acostumem a contestar sempre pel mateix ordre. Així si hi  ha València, El Cinalopó Mitjà  i La Foia de Bunyol, aniria bé contestar les de València.

Veureu que al davant de la comarca hi ha un número, (33-València), que correspon al número de la línea (primera columna a l’esquerra) on hi ha la de València. Anirem a la línea 33 i començarem a escriure les caselles en blanc. Si sabem que L’Horta Oest és fronterera escriurem L’Horta Oest, i després de prémer “Tab” (preferentment), o Enter, a la cel·la del costat s’hi escriurà la capital de L’Horta Oest s (Torrent). En cas d’error, si per exemple escrivim Els Ports, a la casella següent no escriurà res.

Si ignorem totes o algunes de les comarques que ens pregunten, ens posarem sobre la casella de color verd que hi ha al final de la fila que estem contestant, farem clic i s’obrirà un triangle a la dreta, el premem i ens dirà totes les respostes. Al començament se’ns fa molt difícil, però cal perseverar i de mica en mica anirem agafant el domini sobre aquest àmbit tan nostre.

 

Ara us explicaré algunes de les informacions i de comportaments que anireu notant conforme contestem algunes preguntes.

Si hem escrit correctament una comarca veïna, passaran diverses coses:

a.- A la casella contigua hi apareixerà en vermell el nom de la comarca que hem escrit. b.- Columna U, on diu Falten per contestar” s’haurà reduït una comarca.

 

c.- A la columna U, on diu “Total d’encerts” s’incrementarà en una unitat. Així si és la primera que contestem correctament sortirà “1”

d.- A la columna U, on diu “Del total de comarques veïnes Falten per contestar” en restarà una. Així si és la primera que contestem correctament hi sortirà “142” .

 

Continuem contestant L’Horta Oest. Si hem contestat correctament les sis caselles, poden passar vàries coses:

1.- Suposem que les hem contestat totes correctament, és a dir, que totes han aparegut amb la seva capital escrita a continuació i no n’hi ha cap de duplicada, a la casella R desapareixerà la inscripció “INCOMPLERT” i quedarà en blanc. O sigui que tot serà correcte.

2.- Suposem que les hem contestat totes correctament, és a dir, que totes han aparegut amb la seva capital escrita a continuació però n’hi ha de duplicades.

e.- A la casella R no hi serà la inscripció “INCOMPLERT” sinó que hi sortirà la paraula “DUPLICAT”, que ens avisarà d’aquesta anomalia.

b.- A la casella U, a “..Falten per contestar” n’hi haurà una de menys. Si és la primera sortirà “33” (el total de comarques és de 34)

c.- Al “Total d’encerts” continuarà igual, perquè no suma la que està duplicada.

d.-  Al “…Falten per contestar”, no s’haurà modificat en les duplicades.

 

Comarques valència

 

TORNEM A COMENÇAR. Ens demana 17-La Costera. Escriurem la primera casella, premem “Tab” i ens salta a la següent casella- Escriurem la segona i així fins al final. Si han sortit totes les quatre capitals i ha desaparegut la inscripció “INCOMPLERT”, passarem a la següent comarca.

Si dubtem en alguna o en totes les respostes. Anem a la casella de color verd i la cliquem. A continuació premem el triangle petit i procurem memoritzar-les. Ens situem sobre la primera casella en blanc i la contestem. Cada vegada que dubtem podem anar a la casella verda per consultar.

Columna U.- S’aniran reduint el nombre de “FALTEN PER CONTESTAR”, s’aniran ampliant el nombre a  “TOTAL D’ENCERTS”. I s’aniran reduint el nombre total de “FALTEN”.

 

Quan s’hagin acabat totes les preguntes apareixerà al final d’algunes línees la frase “S’ha acabat” escrita en vermell.  I al final de les “FALTEN” i sortirà 0 (zero). I al “TOTAL D’ENCERTS” 132.

 

Veureu que tot això que us explico és lògic i que l’únic que es demana és contestar quines comarques veïnes té una comarca. I en cas de no saber-ho es pot consultar a la casella de color verd.

Us animo a provar-ho. Us adverteixo que és més difícil del que sembla, però amb perseverança i una mica de memòria ho anireu aconseguint. I no m’estranyaria que al final us hi enganxéssiu.

 

Aleix Font

Related posts