GRAND HOTEL – Diversos autors

Univers – Enciclopèdia Catalana

190 pàgines

Aquest és un llibre de dotze relats escrit per dotze autors diferents sota la temàtica d’un hotel. No es tracta d’un mateix hotel, ni d’una estada en un hotel. L’hotel, en aquest cas és el mite, el motiu, el viatge en algun cas i, per què no, la metàfora en general.

En Xavier Bosch hi escriu el titulat Una nit a Como. Magí Camps Tracte Familiar, Maria Canelles Trabal El somni d’Eros, Roc Casagran Llum, Alba Dalmau La sala d’espera del paradís, Gerard Guix Bar de l’Hotel, Xavier Mas Craviotto Amoníac, Jordi Nopca Pots fer el que et proposis, Berta Noy Copacabana. Llucia Ramis Laloux  Un temps Considerable, Natàlia Romaní Almostperfect i Sílvia Soler El Quadre.

Voldríeu saber quin m’ha agradat més? I de què us serviria? perquè això dels gustos és una cosa personal que a vegades té més a veure amb l’estat d’ànim, amb les ganes de llegir, amb la curiositat de comparar i amb no sé què. Si es tractés d’una novel·la d’un sol autor em veuria en cor de dir-hi la meva, però amb tanta gent i tantes poques pàgines a repartir no seria just donar-hi un premi a una sola persona.

Tot i així us he de confesar que el de Sílvia Soler m’ha agradat especialment pel gir espectacular, el de Natàlia Romaní per la temàtica sorprenent, el de Llucia Ramis per la por, el de Berta Noy perquè Brasil és perillós, el de Jordi Nopca perquè els pollets són molt bonics, el de Xavier Mas Craviotto perquè és bonic anar en avió, el de Gerard Guix perquè l’aventura és sempre interior, el de l’Alba Dalmau perquè és veritat que s’està millor a casa, el de Roc Casagran perquè un amor efímer perdura per sempre, el de Maria Canelles perquè els somnis són bonics mentre són somnis, el de Magí Camps perquè té raó quan diu que els ous ferrats són més bons amb faldilletes i el de Xavier Bosch per s’ha de reconèixer que per a fer les coses ben fetes s’ha de tenir ofici.  Resumint, que si us agraden els llibres de contes, llegiu aquest, en quedareu satisfets.

Aleix Font, 30 de gener de 2023. 

Related posts