CAPITALS DE COMARQUES CATALANES

comarques catalunya capitals

CAPITALS DE COMARQUES CATALANES

Joc per posar a prova el coneixements de les capitals

 

En aquest senzill programa hi trobareu a la columna “I” uns requadres on hi sortiran una sèrie de comarques amb un número al davant. Convé que es contesti la primera comarca, la de dalt de tot. El número que la precedeix és el número de fila que apareix a la columna més a l’esquerra, anterior a la columna “A”. Si hi surt 9-Baix Camp, a part que normalment estan per ordre alfabètic, anirem a la fila número 9, a la seva dreta hi diu Baix Camp, i a continuació, columna “C” hi escriurem Reus (es pot escriure en majúscules o en minúscules perquè el programa no ho detecta). Automàticament sortirà la paraula “CORRECTE” a la casella següent, a la columna  “D”.

Comarques de Catalunya

La resposta ha de ser exactament com figura a la columna “L” (he considerat oportú no ocultar les respostes perquè no passa res si es consulta. No es tracta de cap competició sinó d’un exercici de memòria), per tant, si no sabeu alguna comarca la podeu consultar a la mateixa fila de la columna “L”.

Veureu que només he deixat l’article que a vegades hi posem al davant a la capital del Baix Empordà = La Bisbal. En les altres capitals on també és habitual, com ara Les Borges Blanques, o La Seu d’Urgell l’he omès. Així si posem La Seu d’Urgell donarà error.

Sí que cal escriure els accents, perquè l’Excel els detecta com encert o error. Podria haver programat la seva obvietat, però he pensat que seria bo acostumar la ment a posar o no l’accent correcte.

Cada vegada que tinguem un encert, a la casella G anirà restant una comarca al número inicial (42).

Quan estigui tota la columna complerta ens indicarà que “S’ha acabat”.

 

Espero que us sigui d’utilitat.

Baixar programa de capitals   CATALUNYA-Capitals

 

Related posts