GILLIAN FLYNN – La part fosca

Gillian Flynn

LA PART FOSCA, de Gillian FLynn

Traducció Ferran Ràfols Gesa

RBA La Magrana

429 pàgines

 

Gillian Flynn és una escriptora nord-americana nascuda el 1971 a Kansas City, estat de Missouri, o sigui a l’Amèrica profunda, que es diu ara. Els fet passen a l’estat veí de Kansas, que és el centre geogràfic dels Estats Units, i es veu que són, tant a un estat com a l’altre, territoris agrícoles, de grans planures de monocultiu, sigui de blat de moro, melca (sorgo) o altres cereals.

A una granja de Kansas, l’any 1985 s’hi va produir l’esgarrifós assassinat d’una mare i dues filles, tant sols se’n va salvar la filla més petita i el germà gran. Van acusar dels fets al germà gran, sobretot pel testimoni de la germana supervivent, i el van condemnar a cadena perpètua.

Gillian Flynn

Al cap dels anys, en la boira dels records difuminats i, sobretot induïda per la pressió del grup de fans del seu germà empresonat, la germana petita accedirà a investigar els fets d’aquella nit fatídica i, sense adonar-se’n començarà a qüestionar si els seus records eren fiables o van ser el fruit d’una espantosa confusió.

Una granja miserable, una mare desesperada, un pare alcohòlic i absolutament irresponsable, un germà inadaptat, unes sectes diabòliques i drogues. Tot plegat configuren un còctel que fan possibles les més espantoses atrocitats.

La part fosca

Gillian Glynn és una escriptora que domina l’art i la tècnica a la perfecció, descriu els paisatges físics i mentals segons les necessitats de cada capítol i ens condueix pels tenebrosos territoris del suspens fins que arriba al final més o menys inesperat.

Gillian Flynn
L’autora en una imatge d’internet

Capítols curts. Ara estem al 1985 amb aquella sensació d’estar a la prehistòria de la civilització. Seguidament ens situem a l’actualitat on les coses semblen clares i segures. Ara parlem d’un personatge, després veiem el món segons la visió d’un altre.  I així van passant les pàgines fins arribar al final amb gust de més, i tant és així que fins i tot m’he llegit els fulls dels agraïments.

 

Aleix Font – 18 d’agost de 2017

Related posts