TERRA FERMA – un film meravellós

Terra-Ferma

TERRA FERMA

FILM SOBRE LA RELACIÓ DE PARELLA

 

 

Terra_Ferma
Terra Ferma – dues noies, un amic i un vaixell

Terra Ferma, de Carlos Marqués-Marcet, és una pel·lícula impressionant i emocionant que no s’ha de confondre amb la pel·lícula italiana del 2012 Terraferma, del director Emanuele Crialese, i que parla dels refugiats a les costes italianes.

Terra Ferma va ser filmada el 2017 amb el títol original de Tierra Firme, prenent el mateix nom de la italiana, però amb una temàtica ben diferent. Terra Ferma ens parla de l’amor i de la implicació en els projectes comuns; també ens parla de la desolació i del penediment i de tot allò que es refereix als sentiments, d’alegria i felicitat per una banda, i devastació i desorientació quan et fallen les seguretats que havies donat per eternes.

Natalia Tena-Oona Chaplin
Oona Chaplin i Natalia Tena

Terra Ferma, explica la història de dues noies lesbianes que viuen felices i enamorades en un món de fascinació on tot és una festa. Kat, interpretada per Natàlia Tena, té una dèria, el seu vaixell on viuen pels canals d’una ciutat que sembla holandesa. Eva,  interpretada per Oona Chaplin, és la parella d’Eva i també és la filla de Germaine, interpretada per Geraldine Chaplin (amb la qual cosa coincideixen en el parentiu de la vida real). La placidesa trontolla quan Eva sent la necessitat de ser mare i a Kat no li ve gaire de gust perquè tem que això trenqui l’equilibri d’estimació de la parella (heu llegit Boulder, d’Eva Baltasar? Feu-ho i veureu la continuació d’aquesta pel·lícula). Finalment Kat, de tant que estima a Eva li fa costat i juntes afronten el camí de la nova vida. Però….. les il·lusions acceptades a contracor no són sempre tan intenses com caldria. Tot i així la vida continua i, a vegades, de les grans ensulsiades en resulten lligams poderosos.

TERRA FERMA

Oona Chaplin, Natalia Tena i David Verdaguer
Aquesta foto, copiada d’internet, és el cartell anunciador de la pel·lícula

Pel·lícula vital, alegre i sentimental on l’amor sempre hi és present com una força immensa i constructora, i inclús en els pitjor moments sempre és un territori segur. Aquesta pel·lícula dura dues hores i us puc assegurar que se m’ha fet curta. Sobretot quan arriba el final i encara en voldries més. Però ja se sap, tal com passa a les guerres quan diuen que una retirada a temps és una victòria, també a les pel·lícules saber acabar a temps sempre embelleix tot el conjunt.

Terra_Ferma
Diu que hi ha una policia encarregada de vigilar que periòdicament els vaixells es canviïn de lloc.

 

Aleix  Font, 6 de març de 2021

Related posts