BLANCA BUSQUETS – LA CASA DEL SILENCI

Blanca_Busquets_casa_silenci

LA CASA DEL SILENCI

Rosa dels Vents – 237 pàgines

 

Blanca Busquets ens explica la vida de Teresa, Anna, Maria, Karl, Mark són tres dones i dos homes units per la música i per un violí. Cadascuna d’elles va narrant la seva vida en capítols curts, de tres a cinc pàgines cadascun, i talment un conte de fades van  millorant la seva vida, van superant les adversitats, van entreteixint la teranyina que els lliga i, mentrestant, el violí va passant de mà en mà en un “rodar el món i tornar al Born” apassionant.

La casa del silenci

Comença amb un concert a Berlín on els cinc protagonistes ens presenten els sentiments d’amor i odi que els uneixen. I acaba també amb el concert que conclou tota la història.  A la postguerra, a Barcelona hi havia misèria i gana. Hi havia qui no tenia altra manera de sobreviure que remenar els abocadors per si hi trobava alguna cosa que es pogués vendre. També hi havia persones amb més sort, encara que la sort econòmica no sempre va lligada amb la veritable sort que et fa feliç. Sigui com sigui, la música sempre és un graó en la nostra autoestima.

Al llibre anterior potser s’intuïa un estil de paraules i frases genials, però encara estaven en un estat larvari. En aquest es consoliden i abunden per a gaudi de lectors, com una promesa del que ens oferirà a les properes entregues d’aquests llibres que ja esperem.

Related posts