BLANCA BUSQUETS I OLIU

Blanca-Busquets

BLANCA BUSQUETS I OLIU

Barcelona l’any 1961

Blanca-Busquets

Blanca Busquets va néixer a Barcelona l’any 1961. És escriptora, guionista i filòloga catalana. Ha treballat de locutora al Canal 33,  redactora del programa de música Clàssica de Televisió de Catalunya, treballa a les emissores de Catalunya Ràdio, al diari digital Osona.com, entre altres activitats.

Blanca Busquets va ser guardonada amb el Premi Llibreter el 2011, amb el llibre La nevada del cucut  novel·la que la va confirmar com una veu important de la narrativa catalana. També  el premi Alghero Donna de literatura i periodisme 2015 per la traducció a l’italià de La casa del silenci.

Blanca-Busquets

Està molt vinculada a Cantonigròs, on va ser una de les fundadores del Festival de Música que s’hi organitza cada any. A la contraportada del llibre La nevada del cucut hi diu: La meva família materna és de Cantonigròs des de fa segles. A casa meva, Cal Corder, hi havia hagut un hostal abans de la guerra i a casa se’n parla sovint, com també es parla de la manera de viure d’aleshores.

Quan llegeixes els seus llibres tens la convicció que estan ben escrits. Tenen una prosa planera i agradable, diria que fàcil de llegir, amb aquella dosi de sal i sucre que els fan addictius i que et costa deixar-los de llegir. Gaudeixes amb les seves descripcions, originals i encertades. Sovint et sorprèn amb afirmacions estil sentències que et fan pensar que hi ha moltes maneres boniques de dir les coses.

Blanca-Busquets

A continuació relaciono els llibres publicats fins aquest moment per Blanca Busquets. Els que estan en negreta són els que he llegit i dels que podreu trobar els comentaris en aquesta mateixa pàgina aleixcolonia.com

OBRES PUBLICADES

Presó de neu. Barcelona: Proa, 2003

El jersei. Barcelona: Rosa dels Vents, 2006

Tren a Puigcerdà. Barcelona: Rosa dels Vents, 2007

Vés a saber on és el cel. Barcelona: Rosa dels Vents, 2009

La nevada del cucut. Barcelona: Rosa dels Vents, 2010

La casa del silenci. Barcelona: Rosa dels Vents, 2013

Paraules a mitges. Barcelona: Rosa dels Vents, 2014

Jardí a l’obaga. Barcelona: Proa, 2016

La fugitiva. Barcelona: Proa, 2018

El crit: Proa, 2019

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Related posts


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/38/d618625600/htdocs/clickandbuilds/AleixColonia/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Comment