APPLE TREE YARD una sèrie meravellosa

Sèries Apple Tree
Sèries Apple Tree Yard
Apple Tree Yard – Emily Watsoncom a Yvonne Carmichael és la protagonista

APPLE TREE YARD

Apple Tree Yard és una sèrie que  TV3 va retransmetre durant les festes del Nadal de 2018 i em va impressionar per la tendresa i el sentiment que traspuava.

Sèrie Apple Tree Yard
Ben Chaplin com a Mark Costley

He consultat a la Viquipèdia i he llegit el següent:

Apple Tree Yard és un thriller de televisió britànic, adaptat de la novel·la homònima de Louise Doughty. La minisèrie de quatre episodis es va encarregar el 2016 i el primer episodi es va estrenar BBC One el 22 de gener de 2017. Emily Watson és la protagonista principal de la novel·la, la doctora Yvonne Carmichael, amb Ben Chaplin interpretant el paper del seu amant, Mark Costley. Apple Tree Yard segueix la història de Carmichael, una científica poc afortunada de cinquanta-quarts, que comença una aventura amb Costley, tot i que ignora completament els seus antecedents.

 Sèrie Apple Tree Yard

REPARTIMENT

  • Emily Watson com a Yvonne Carmichael
  • Ben Chaplin com a Mark Costley
  • Mark Bonnar com a Gary Carmichael
  • Steven Elder com a George Selway
  • Kezia Burrows com a Kate Costley
  • Susan Lynch com a Susannah
  • Creada por: Amanda Coe, Louise Doughty

País de producció Regne Unit

Llengua original anglès

Canal original BBC One

Sèries Apple Tree Yard
Mark Bonnar com a Gary Carmichael

Doncs és tal com diu el resum molt resumit que he llegit. Només afegir que el Apple Tree Yard és el nom d’un carrer important per a ells i que en la sèrie, voleiant com filagarses de boira hi endevines amor, molt d’amor d’aquell que en diuen passió i que sobrepassa absolutament l’altre amor, el del marit o la dona, el dels fills i els companys, un amor o passió que ho impregna tot i que ho redueix tot a l’únic àmbit de l’amant i de l’estimada.

Sèries Apple Tree Yard

En la història hi ha la trama obligatòria que dibuixa muntanyes russes, i quan t’adones que del cim del cel caus fins el fons més tenebrós descobreixes que no és només una argúcia literària d’aquelles que fan que no sempre tot vagi bé, sinó que s’arrapa a l’infortuni per demostrar que l’amor és poderós i la passió necessària per viure, i que allò que enteníem per viure no és viure sinó sobreviure, perquè la vida està allà, a la frontera entre la felicitat i la tragèdia, entre la seguretat i la inclemència. Fins i tot el pitjor dels moments hi veus els missatges d’amor. Acostumats a tones de missatges adoctrinants t’alegra trobar una història alternativa on la vida és bonica, on l’espera és emocionant i inclús l’absència és esperança.

Sèries Apple Tree Yard
Louise Doughty l’escriptora

Enhorabona a Louise Dougthy per escriure la història, veneració a la directora Jessica Hobbs per transmetre-ho tan clar, gratitud als protagonistes, Emily Watson i Ben Chaplin. I a tots els altres que hi ha participat per fer-ho creïble.

 

Si us agraden les històries d’amor, d’aquell amor important, no us la perdeu.

 

Aleix Font

19 de gener de 2019.

Related posts