DRECERA AL PARADÍS de Teresa Solana

Teresa_Solana_drecera_al_paradís

DRECERA AL PARADÍS de Teresa Solana

El balancí

285 pàgines

 

Teresa Solana ens ofereix un altre llibre dels germans Borja i Eduard Martínez Estivill, però a diferència dels altres, aquí no hi tenen tan protagonisme i el llibre, en general m’agrada més. He de reconèixer que en vàries ocasions m’ha sorprès, m’ha agafat amb la guàrdia baixa i m’he fet un fart de riure, o sigui, que té bones sortides.

Teresa Solana
Contraportada de Drecera al Paradís

Avui tracta d’un assassinat que té lloc durant l’entrega d’un premi literari, el més ben dotat econòmicament dels concursos en català.  L’Amadeu Cabestany, literari encimbellat a les alçades de l’Olimp de la seva autoestima, hi és un ferm candidat per no dir l’únic possible guanyador, segons la seva pròpia opinió. Però l’escriptora comercial Marina Dolç a qui tots els crítics envegen secretament pel seu  nombre exagerat de vendes a qui  critiquen obertament, guanya el concurs i s’endú els cent mil euros del premi. Durant la festa de celebració a l’Hotel Palace (antigament Hotel Ritz) és assassinada. I tothom, inclús la policia, assenyalen a l’Amadeu Cabestany com autor del crim, el detenen i ho donen per resolt.

Drecera al Paradís

Però nosaltres sabem que ell no ha sigut, perquè en aquell moment estava a la discoteca Up & Down bevent whisquies i, per a més inri, l’acaben atracant a la sortida de la sala. Ningú podrà confirmar aquests fets ja que el taxista és il·legal, i l’atracador s’hi juga la presó. Ara serà quan entraran en joc els germans Martínez Estivill que amb la seva incompetència aniran fent la feina que la policia no és capaç de fer.

Drecera al Paradís
A la solapa del llibre hi surt que va dirigir la Casa del Traductor de Tarazona

 

Com més llegeixo la Teresa Solana més m’agrada. És una gran escriptora amb un gran domini de les paraules i les frases. Té una gran imaginació i això, en literatura, és una qualitat admirable. M’ha agradat aquest llibre i us el recomano per passar una bona estona, amena, divertida, fins i tot expectant.

Aleix Font, 23 d’abril de 2019

Related posts