Un crim imperfecte, de TERESA SOLANA

Teresa-Solana-Un-crim-imperfecte

UN CRIM IMPERFECTE

Edicions 62

255 pàgines

Teresa Solana, amb aquest llibre inaugura la sèrie dedicada als investigadors Borja i Eduard Martínez Estivill, que generalment en un to humorístic aniran descobrint als dolents i sortint-se’n dels diversos embolics en els que es fiquen.

En Borja no es diu Borja, en realitat es diu Pep i es germà d’Eduard, però ja se sap que si vols tenir una clientela de la part alta de la Diagonal de Barcelona convé cuidar tots els detalls i per això s’ha canviat el seu nom per un de més adient. Feia molt de temps que els dos germans no es veien i ara han format un despatx per assessorar la gent de diners sobre inversions, sobre com resoldre certes situacions que requereixen discreció, i també, perquè no, per actuar com si fossin detectius privats.

Un crim imperfecte
Contraportada del llibre de Teresa Solana, Un crim imperfecte

En Lluís Font, polític destacat amb pretensions a Molt Honorable, els contracte per esbrinar la raó per la qual la seva dona ha aparegut pintada en quadre que ha sortit a la venda per catàleg a internet.  Ells dos, sobretot en  Borja, compten amb el recolzament de Mariona Castany, membre de l’alta societat barcelonina i coneixedora de totes les històries de les famílies de bé.  Ells faran bé la seva feina, sobretot la de demanar diners al seu client, el qual no tindrà cap inconvenient en afluixar la mosca, sobretot des que les coses s’aniran complicant cada vegada més.

Segons la relació que surt a Viquipèdia, aquest llibre és el primer de la seva carrera d’escriptora i ja ha situat el llistó a un nivell admirable. És un bon llibre,  amb una trama complicada, coherent i sobretot divertida. Un llibre recomanable per a passar una bona estona i que ens permet situar-nos als inicis de la seva obra, cosa sempre interessant. Fixeu-vos si m’ha agradat que ja tinc ganes de llegir-ne més d’aquesta autora.

Aleix Font – 8 d’abril de 2019

Related posts