SET CASOS DE SANG.. de Teresa Solana

Set_casos_de_sang_i_fetge

SET CASOS DE SANG I FETGE I UNA HISTÒRIA D’AMOR

Teresa Solana

El balancí

144 pàgines

 

Teresa Solana aquest cop ha fet llibre de contes on n’hi ha de menys i de més reexits. Tots són bonics de llegir. Teresa Solana sorprèn quan demostra el seu domini del llenguatge i quan ho aplica a la seva imaginació admirable.  Personalment m’ha meravellat el darrer, L’ofrena, però això és molt subjectiu i potser a algú no li agradarà. Resumir un llibre de contes m’és difícil i opto per fer un mínim resum de cadascú. Mínim per no explicar situacions i desenllaços que puguin aixafar la guitarra als lectors.

Set casos de sang i fetge
Contraportada del llibre de Teresa Solana Set casos de sang i fetge

Natura Morta nr. 41

L’Eudald Mataplana és un artista ultra modern amb una obra escatològica de sang i carn amb molt d’èxit. El problema és que els dirigents del MAU no hi entenen gaire d’aquestes escultures.

Feina feta no fa destorb

“El meu gendre? Fa dies que no l’he vist”. En realitat què no faria una mare per una filla, sobretot si la mare té una terrassa amb moltes flors.

La importància dels vincles familiars

En una casa deshabitada els fantasmes s’hi avorreixen molt. Però tampoc es tracta d’acollir a qualsevol, “ja només faltaria haver de compartir l’eternitat amb el servei”

El que compta és la intenció

“Sóc un vampir. Dels de tota la vida”. Però al poble s’hi ha instal·lat un altre vampir i això s’ha de solucionar. I tant se val el que diguin Perquè, com li deia la mare a un client a qui no se li aixecava, al cap i a la fi, el que compta és la intenció”.

El primer assassí en sèrie de la (pre)història

A la caverna hi ha hagut tres homes mascles assassinats durant tres nits consecutives. Casualment eren dels més intel·ligents i això els portava a preguntar-se qüestions com ara “com s’ho fan les dones per portar fills al món?”. Sort que el Martí té respostes convincents.

Districte V

Al Districte V han assassinat al senyor Arnau de Vilaseca, un dels prohoms de la ciutat. Els proxenetes estan consternats perquè ell sol mantenia el negoci en puixança. Però no deixa de ser curiós que no li hagin robat res. A veure si resultarà que estan buscant en una direcció equivocada.

Rosa d’Abril

A la nau espaial Rosa d’Abril hi ha problemes greus. L’ordinador central Alfa 8 voldria que li canviessin el nom pel de Montserrat. S’estarà tornant humà? De fet no hi ha res que no es pugui arreglar parlant.

L’ofrena.

Aquest és un compte tendre i preciós que parla de la bellesa. De fet, què és la bellesa? On és la bellesa. La bellesa és tan poderosa que arriba a trastocar al que la percep.Set casos de sang i fetge

Aleix Font, 6 de maig de 2019

Related posts