MARIA MERCÈ ROCA

Maria-Mercè-Roca

 

AL FINAL T’AGRADARÉ

Rosa dels vents

295 pàgines

 Maria-Mercè-Roca

Maria Mercè Roca ens parla de la relació entre la protagonista, la Rosó, i l’August, el que contra tot pronòstic serà el seu home. Una relació impossible que quan els caràcters són tan oposats és molt difícil que es pugui mantenir.

L’August es queda orfe i és afillat pel seu oncle que li fa de pare. L’August aprèn les males arts franquistes d’enriquir-se i això el du a un món d’empentes i triomfs al preu que sigui, però també al refús de la bona gent que no accepten segons quines maneres de fer; plega de la feina al banc per fer d’especulador, sobretot en els temps dels Jocs Olímpics de Barcelona. Ella, senzilla i sensible, no accepta les maneres del tiet i fa ulls grossos a la imitació que en fa el seu home. Treballa a una agència de viatges i gaudeix d’aconsellar la gent de les millors ofertes i els llocs preciosos de veritat. És un llibre de caràcters i de valors on els bons són bons i els dolents no saben que són dolents. Però això no és res estrany, doncs a la vida real també passa molt sovint. De la veneració del nebot vers el seu oncle en neix el títol del llibre.

Maria-Mercè-Roca

Aquest llibre me’l va deixar una noia que em va dir “No m’ha agradat gaire”. I potser per això, o perquè som de gustos diferents, a mi em va agradar. És una història d’aquelles que va passant (no sé si m’explico) que després d’una cosa en ve una altra i, sense pretensions potser, et va guiant al llarg d’una vida amb tot el que això comporta, de coses que passen i que potser ningú (o tothom) hauria anticipat. I no hi ha mal rotllo, i és fàcil de llegir. Un llibre d’aquells per no voler córrer i anar gaudint del que llegeixes.

al final t'agradaré

A Viquipèdia hi diu: Maria Mercè Roca i Perich va néixer a Portbou, Alt Empordà, 19 de juliol de 1958 i viu a Girona. És una escriptora i política catalana. Fou diputada al Parlament de Catalunya i regidora a l’Ajuntament de Girona per Esquerra Republicana de Catalunya. És una escriptora prolífica que ha participat de guionista a TV3 amb Secrets de Família, va guanyar el premi Víctor Català i ha escrit, entre altres, els següents llibres:

 

L’any 1987 Els arbres vençuts

El 1987 El present que m’acull

El 1988 Perfum de nard

El 1988 Com un miratge

El 1990 La casa gran

El 1990 Temporada baixa

El 1992 Greuges infinits

El 1993 Cames de seda

El 1998 L’àngel del vespre

El 1999 Temps de perdre

El 2000 Delictes d’amor

El 2002 Una mare com tu

El 2003 L’últim tren

El 2005 Els dies difícils

El 2011 Bones Intencions

I el 2020 Al final t’agradaré

 

És molt probable que ja coneixeu Maria Mercè Roca i que no us calgui la meva recomanació, però si no fos així, aquest és un bon llibre per iniciar la coneixença.

 

Aleix Font, 30 d’agost de 2020.

Related posts