MANUEL DE PEDROLO – L’INSPECTOR FA TARD

Manuel_de_Pedrolo

A l’ombra del crim . L’inspector fa tard

La butxaca

132 pàgines

Són la mel de les abelles

Manuel de Pedrolo ens explica una història d’aquelles que t’engresquen a llegir fins a acabar. No té gaire pàgines i això fa que, si ho vols te l’acabes en un dia. I si no, en dos. I si no, ja m’ho direu.

Una nit han desaparegut de la caixa forta de l’empresa tots els diners que hi havia guardats destinats a pagar als obrers. Només hi havia dues claus de la caixa, una la tenia el propietari de l’empresa i l’altre el responsable de l’oficina, i a més, durant tota la nit havia estat vetllant l’escrivent de confiança, en Claudi. Ell afirma que no es va allunyà ni un moment del despatx on hi havia la caixa forta, i per tant només podia ser que els diners ja no hi fossin quan ell va començar la vigilància. Malgrat això, en Claudi comença a rebre unes trucades telefòniques enigmàtiques en les que l’amenacen si no els entrega els diners.

Què faríem sense els gànsters

És una obra curta i plena de tensió, en el més pur estil de Sherlock Holmes i amb un desenllaç inesperat, o no, però en tot cas sorprenent. Una obra d’aquelles que et fa pensar que per a llegir novel·la negra de qualitat no cal buscar als calaixos nòrdics i tampoc entre els gànsters americans, perquè a casa nostra en tenim de qualitat. Altament recomanable.

Aleix Font, 14 de març de 2022.

Related posts