JUAN GÓMEZ-JURADO

LOBA NEGRA

KINDLE

Marbella, la perla de la Costa del Sol

Si no estic confós, aquesta és la segona entrega de la sèrie d’Antonia Scott, La reina roja. N’hi ha que diuen que és el millor dels tres que de moment ha escrit Juan Gómez-Jurado. Jo puc afirmar que dels dos que he llegit, aquest és el millor, però en el fons no és dir gaire perquè podria ser una cosa ben normal, que quan encetes un meló vagis agafant soltura.

Distribució de les diverses màfies per la geografia malaguenya

Avui envien a Màlaga al duet fantàstic format per Antònia Scott i Jon Gutiérrez perquè intentin localitzar una dona, innocent mestressa de casa, que la màfia russa, la temible Tambovskaya del clan Orlov, intenta assassinar perquè serveixi d’avís a altres mafiosos: quan algú falla a Aslan Orlov, la Fera, és executat i, no solament  l’infractor sinó a tota la seva família.

L’entrada al Paradís

Però la coses no són el que semblen i la innocent mestressa de casa es fa escàpol amb persistència. Talment com el gat de les set vides, ella va reviscolant a les escomeses dels sicaris que li envia l’Orlov. L’Antònia i el Jon voleiaran a l’entorn de l’huracà intuint o descobrint coses que ningú més podia sospitar.

Detenció protocolària (imatge d’internet)

És un bon llibre en l’escala dels llibres d’acció i crec que en un sondeig d’opinió donaria noranta de cada cent els fervents admiradors d’aquesta tirallonga de llibres que aniran sorgint i que, si tot va bé, acabaran netejant l’Estat i potser a tot Europa, de la lacra que és la màfia, prengui el nom que prengui a cada lloc i a cada claveguera.

Aleix Font, 7 de juny de 2023.

Related posts