EVA BALTASAR – PERMAGEL

Eva_Baltasar:Permagel

PERMAGEL, Club Editor – 187 pàgines

Eva Baltasar ha escollit la paraula Permagel per titular el llibre “Permagel és aquella part de la terra que no es desglaça mai” diu a la contraportada del llibre. I les persones, la protagonista del llibre, segons Eva Baltasar, també té un permagel que l’aïlla, la protegeix, la defensa de les inclemències emocionals, sense poder evitar que a vegades alguna cosa hi penetri.

Eva Baltasar Permagel
Contraportada del llibre Permagel d’ Eva Baltasar

Eva Baltasar fa parlar en primera persona una noia lesbiana amb tendències suïcides, i ens explica les seves relacions amb la família, sobretot amb la mare, la germana i les nebodes, amb les seves amants i amb la vida en general. Tot i que sobta, també agrada que descrigui amb un detall inesperat les carícies i les sensacions de les diverses relacions lèsbiques, ja que en parlar-ne les normalitza i les despulla del tabú.

Eva Baltasar Permagel
Del llibre Permagel d’ Eva Baltasar

Aquí hi veurem la vida d’una llicenciada universitària que treballa en oficis extravagants, com ara d’au-pair a Escòcia, o de llogatera d’habitacions d’un pis que li han deixat. Ella ens manifesta que no és amant del treball i que allò que més li agrada és llegir, sobretot estirada al sofà de casa seva.

Eva Baltasar Permagel
Exlibris del Club dels Editors, amb la casa i les seves set persones

Un domini excepcional de l’idioma, de paraules, d’expressions i sobretot de definicions per expressar sentiments o estats d’ànim. Definicions que fan somriure i sobretot que fan pensar. Al meu parer, allò que la fa excepcional és la capacitat d’inventar maneres de mostrar imatges, afirmacions que mai ningú havia fet, explicacions autènticament inèdites que fan de la lectura un goig, un passeig meravellós.

Confesso, i ho explico per si algun lector s’hi troba, que al segon capítol vaig estar a punt d’abandonar la lectura. Sort que no ho vaig fer perquè de seguida me’n vaig enamorar fins al punt de pensar que era un dels millors llibres que he llegit des de fa temps. Si no el millor.

Aleix Font – 28 de novembre de 2018

Si ho desitges pots consultar també: excursionsapeu.com

Related posts