COMENTARI DE LLIBRES

Almudena Grandes.- Escriptora d’una gran qualitat en llengua castellana. Ha escrit una sèrie titulada Episodios de una guerra interminable on en diferents llibres narra la vida i la resistència dels republicans, sobretot comunistes, després de la guerra del Franco.

Anna Ballbona.- Guanyadora del 5è Premi Anagrama de Novel·la amb No sóc aquí. Llibre impressionant en el que la protagonista narra en primera persona la seva vida de frontera entre dos mons, un d’antic, el de casa seva, i el futur, el d’ara, on ha acabat la carrera, s’ha casat i està esperant una filla.

BLANCA BUSQUETS.- Escriptora altament recomanable, d’una prosa  agradable, fàcil de llegir i sovint addictiva.

Eva Baltasar.– Poetessa i novel·lista catalana autora del llibre Permagel d’una sorprenent bellesa.

Seleccions de la Cua de Palla.- Col·lecció editada per Edicions 62 de temàtica policial i de suspens. Consta de dues temporades, la primera sota el nom de Col·lecció la Cua de Palla, i la segona amb el de Seleccions de la Cua de Palla. En total consta d’uns dos-cents llibres.

Sebastià Bennasar.- Escriptor de novel·la negra (i altres gèneres) amb un estil similar al que Tarantino té en el cinema, sang i violència extremes. És una literatura d’acció sense pretensions filosòfiques ni moralitzadors. Per passar l’estona (o unes vacances d’estiu) pot ser recomanable.