CLARE MACKINTOSH – Ho sé tot de tu

Clare Mackintosh

HO SÉ TOT DE TU

De Clare Mackintosh

Traducció d’Imma Falcó

La Campana

480 pàgines

Clare Mackintosh

Un llibre d’intriga i tensió en el que fins la darrera pàgina no saps qui deu ser el veritable culpable de la trama delictiva. Primer es van consolidant les sospites, més endavant tens les certeses, i quan creus saber-ho tot se’t desmunta per assenyalar un altre culpable. L’autora et va guiant per deduccions lògiques que més endavant potser no ho són tant. Thriller en diuen d’aquest estil, i el cas d’avui és potser un dels més paradigmàtics.

La detectiu Kelly Swift va agredir un detingut i l’han castigada a patrullar d’uniforme pel metro de Londres. Per l’empatia que sent vers les víctimes i per la seva tossuderia en defensar les seves conviccions és admesa al Departament d’Homicidis on dóna una empenta a la investigació. Però qui descabdella el garbuig és una mestressa de casa, Zoe Walquer que és la primera que aixeca la llebre sobre uns anuncis d’una agència de relacions que publica a un diari fotos d’unes dones (entre les quals la seva) que en alguns casos han patit  agressions.

Clare Mackintosh

Aquesta agència de relacions  posa a disposició d’uns clients selectes una sèrie de dades sobre les dones de les fotografies: característiques físiques, trajectes diaris per acudir a la feina, llocs que freqüenta, hàbits repetitius, etc. i això fa que els clients puguin fer un seguiment i establir relacions amb aquestes dones que en molts casos han acabat amb violacions i fins i tot assassinats.

Ho sé tot de tu

La Zoe ha vist la seva fotografia i això la portat a investigar pel seu compte. El que va trobant l’espanta i fa que dubti de tothom, del seu cap a la feina, del seu marit actual, del seu fill, de la seva millor amiga, i acaba paranoica. Finalment la cosa acaba….. bé, no us ho diré, però podria aventurar a dir que literàriament acaba bé.

És un llibre fàcil de llegir, d’aquells que t’enganxa, amb capítols relativament curts, amb un nombre de personatges principals limitat, i tot això te’l fa agradable i recomanable. Potser et semblarà que amb el què he explicat ja saps la meitat de la trama, però veuràs que no és així. Tinc la sensació que si el llegeixes no sols no te’n penediràs sinó que gaudiràs de unes bones estones.

 

Aleix Font – 2 de març de 2018

Related posts