VICENÇ PAGÈS JORDÀ – DIES DE FRONTERA

Vicenç_Pagès-Dies_frontera

DIES DE FRONTERA

Premi Sant Jordi 2013

Proa

320 pàgines

Sinopsi a la contraportada de Dies de Frontera

Vicenç Pagès escriu un llibre genial, per la història, per la narració, per la invenció de frases i de situacions. Per fer una sinopsi del llibre copiaré el que hi diu a la contraportada del llibre, perquè ho defineix d’una manera clara i brillant:

Els protagonistes de la novel·la es diuen Pau i Teresa i són una parella de fet que es va prorrogant de manera automàtica fins que es produeix el que ell anomena “la relliscada”,  que té com a conseqüència un daltabaix emocional, un canvi de domicili i també un viatge a la frontera. En Pau i la Teresa es troben en trànsit, però no saben cap a on. Al capdavall, la provisionalitat també és provisional.

Guanyador del Sant Jordi 2013

I una mena de crítica-comentari i afegeix: Més d’un centenar de capítols, sovint brevíssims, formen una imatge en moviment que sedueix, commou i diverteix al lector. Dies de frontera és una novel·la sobre les parelles que triem, els pares que ens trobem i els fills que portem –o no- al món. I també sobre la joventut, una malaltia benigne que cada generació tarda més a guarir-se.

Cúrriculum de Vicenç Pagès a la solapa de Dies de Frontera

M’ho he passat molt bé llegint-lo i per això us el recomano. Si el llegiu veureu que Vicenç Pagès és un gran escriptor, d’aquells que dominen l’idioma (antic i modern) fins al punt de poder explicar emocions i sensacions. I en quan a l’excés de capítols, ja veureu que són necessaris per abraçar tot l’entorn dels protagonistes, perquè nosaltres no som només nosaltres, també som el carrer de casa i el bar de la cantonada, i la veïna que ens diu bon dia i els amics que ens aconsellen.

En fi, que no és perquè sí que va guanyar el Premi Sant Jordi del 2013.

Aleix Font. 7 d’abril de 2022.

Related posts