NÚRIA PRADAS – L’AROMA DEL TEMPS

Rosa dels Vents

406 pàgines

L’Aroma del Temps és un altre novel·la de Núria Pradas amb rerefons històric. Avui a l’entorn dels grans perfumistes de principis del segle XX i en certa manera situats a l’entorn de la ciutat de Grasse, a la Provença.

Sinopsi del llibre a la contraportada de l’Aroma del Temps

Pablo Soto és un home que es va quedar orfe de ben petit i que van enviar a la custòdia de la seva tia, germana de la seva mare, que vivia a la ciutat de Grasse. Per aquelles necessitats del guió va entrar a treballar amb el millor perfumista d’aquells temps, l’Ernest Beaux, que va rebre l’encàrrec de Coco Chanel perquè li fes el famós perfum Chanel nr.5

Currículum de Núria Pradas a la solapa del llibre

A partir d’aquest embolcall s’hi desenvolupen històries d’amor a vegades correspostes, a vegades rebutjades i dues guerres terrorífiques, la Segona Guerra Mundial d’una banda, i la postguerra del cop d’estat feixista a l’Espanya tenebrosa.

És una bona trama que no deixa caps sense lligar. Sentiments, esperances, odis, obscures estratègies i el món milionari i complexe de la perfumeria. Núria Pradas escriu bé i diria que abans de començar es documenta a fons. Dels tres llibres que he llegit d’ella, aquest és el que m’ha agradat més.

Aleix Font. 4 de juliol de 2023.

Related posts