GEGANTS DE GEL de JOAN BENESIU

Gegants de gel

GEGANTS DE GEL de JOAN BENESIU

Edicions del Periscopi

290 pàgines

Benesiu,-Joan(

Joan Benessiu (Beneixama, 1971), pseudònim de l’escriptor Josep Martínez Sanchis, publica aquesta novel·la després d’haver guanyat amb Intercanvi (Bromera) el premi Ciutat de Xàtiva l’any 2007, d’haver escrit nombrosos contes amb els quals ha obtingut diversos guardons i d’haver col·laborat en l’opuscle cultural L’Esca, d’Arbúcies, i en la revista Manual de Uso Cultural, de Màlaga. És professor de filosofia en un institut de secundària del sud del País Valencià, on dirigeix des de fa nou anys un cineclub. La combinació de la seua prosa, suggeridora i enigmàtica, amb una veu molt personal deixa entreveure una narrativa d’alta volada que ens ofereix una literatura ambiciosa alhora que plaent.

gegants de gel

En aquest llibre, Joan Benessiu utilitza una tècnica interessant per oferir un seguit de contes d’una manera que no ho semblen. Així, cada personatge que intervé ens va relatant la seva vida i, sobretot, les raons que l’han portat a estar al darrer poble d’Argentina, en certa manera la fi del món; més avall no hi sinó el mar i l’Antàrtida. Perquè per anar a parar a un poble com Ushuaia, a 54º de latitud sud, on la humanitat limita amb la naturalesa, cal tenir unes conviccions, o unes necessitats molt determinants. No cal dir que totes les històries s’aniran entrellaçant fins a formar una comunitat quasi familiar que cada vespre coincidiran al bar Katowice per a explicar la seva raó, la seva història o el seu conte.

Llibre entretingut, amè, on no hi faltarà de res, històries amoroses, històries tèrboles, fins i tot motivacions criminals. Personatges de tots els indrets, francesos, anglesos, polonesos i també del País Valencià.

gegants de gel

Biografia i currículum extret de Viquipèdia:

Joan Benesiu, pseudònim de l’escriptor Josep Martínez Sanchis, (Beneixama, 22 de juliol de 1971) és un escriptor valencià.

És professor de filosofia a un institut de secundària del sud del País Valencià (Cocentaina), on dirigeix des de fa nou anys un cineclub. La combinació de la seva prosa, suggeridora i enigmàtica, amb una veu molt personal deixa entreveure una narrativa d’alta volada que ofereix una literatura ambiciosa alhora que plaent. Després d’haver guanyat amb Intercanvi (Bromera) el premi Ciutat de Xàtiva l’any 2007, d’haver escrit nombrosos contes amb els quals ha obtingut diversos guardons i d’haver col·laborat en l’opuscle cultural L’Esca, d’Arbúcies, i en la revista Manual de Uso Cultural, de Màlaga, va publicar Gegants de gel  (Edicions del Periscopi) en 2015, obra amb la qual va guanyar el premi Llibreter de narrativa (2015) i el premi Joan Crexells (2016).

OBRA

Intercanvi (Alziraː Bromera, 2008. Gènere: Novel·la)

Gegants de gel (Barcelonaː Edicions del Periscopi, 2015. Gènere: Novel·la)

Aleix Font, 20 de gener de 2020

Related posts