FERRAN TORRENT – NOMÉS SOCIS

Ferran Torrent Només Socis

FERRAN TORRENT – NOMÉS SOCIS

Columna

278 pàgines

 Ferran Torrent Només socis
Ferran Torrent – Contraportada del llibre Només Socis

Ferran Torrent és un autor que m’agrada llegir pel seu estil planer, divertit i les seves frases tabernàries  que eren tan habituals durant la meva joventut. Potser la trama és una mica rebuscada, enfiligranada perquè tot surti  tal com ha d’acabar.

Ferran Torrent Només Socis

Avui el Toni Butxana s’ha exiliat a un poblet de la província de València fugint d’un empresari corrupte al que va emplomar  i li van treure cinc milions d’euros.  També va esquitxar a un comissari de policia, Tordera, que s’ha hagut d’amagar amb ell. Però l’empresari s’ho ha pres com una qüestió personal i fa córrer que l’enxamparà. Tant s’ho creu que fins i tot s’ha organitzat una juguesca sobre si ho aconseguirà o no; sembla que les apostes  van contra el Butxana. Però la cosa no s’acaba aquí i s’hi veuen implicats, a part de l’hampa valenciana, agents de la CIA i del Mossad.

Ferran Torrent Només Socis

Aquest llibre és continuació d’una trilogia que es donava per tancada (Societat limitadaEspècies protegides i Judici Final) i que potser enceta de nou la temàtica sobre la corrupció al País Valencià i amb  els personatges més o menys fixes: Toni Butxana, comissari Tordera, l’empresari Joan Lloris, el polític Francesc Petit,  Albert periodista d’El Liberal, el Miquel assessor cultural de Lloris, la Cia i el Mossad…. en fi, que excepte el Papa Francesc pràcticament  hi surt tothom.

Nomès socis Ferran Torrent

Ferran Torrent (Sedaví, 1951) és un dels escriptors valencians més coneguts a casa nostra, tant per la seva producció literària com per intervencions a TVE i a Catalunya Ràdio. Ha escrit obres de teatre, guions de ràdio i de cinema, i ha obtingut diversos premis literaris.

Nomès socis Ferran Torrent

A casa nostra es va fer popular pel llibre No emprenyeu el comissari on dóna a conèixer Butxana. Després vénen Penja els guants, Butxana!. Un negre amb un saxo, Cavall i rei, La cosa nostra, L’any de l’embotit, Gràcies per la propina, La mirada del tafur, Semental, estimat Butxana, Cambres d’acer inoxidable, Societat limitada, Espècies protegides, Judici final, L’any de l’embotit., Només socis, de la temàtica de suspens i costumista. També n’ha escrit d’altres temàtiques, Living l’HavanaLa gola del llop, Tocant València, L’illa de l’holandès, La vida en l’abisme,  Bulevard dels francesos, Ombres en la nit, Caminaràs entre elefants: Un retrat de Mònica Oltra, Un dinar un dia qualsevol, Individus com nosaltres

 

Aleix Font – 28 de març de 2019

Related posts