ASSUMPCIÓ MARESMA

EL COMPLOT DELS ANELLS

Edicions de la Magrana – La Negra

139 pàgines (mida de butxaca)

Contraportada del llibre d’ Assumpció Maresme

Assumpció Maresma ens fa un relat sobre un hipotètic complot per aconseguir la independència de Catalunya aprofitant els Jocs Olímpics del temps del Maragall.  Segons la versió d’Assumpció Maresma, en aquells anys hi havia una eufòria independentista que incloïa els principals partits polítics, la ciutadania i també els mossos d’esquadra. I també sembla que hi havia una mena de consens en considerar nació catalana totes les terres de parla catalana “De Salses a Guardamar”.

Inici del llibre d’ Assumpció Maresme

Sembla ser que aquest llibre està basat en un film de Francesc Bellmunt amb guió de Ferran Torrent i del propi Bellmunt, i interpretada per Mònica Huguet, Stephen Brennan, Ariadna Gil, Toni Moreno i Josep M. Pou. Confesso que no vaig veure la pel·lícula,  però sospito que es deu assemblar molt al que descriu Assumpció Maresma en aquest llibre.

A la contraportada del llibre El Complot dels Anells hi diu “El president de la Generalitat mor sobtadament quan només falten quinze dies perquè comencin els Jocs Olímpics del 92. Tot fa pensar que l’independentista Joan Giralt, que té majoria parlamentària, serà el nou president de Catalunya. Però no tothom hi està d’acord. Mike O’brian, periodista nord-americà, es converteix en testimoni d’aquests dies d’agitació al mateix temps que viu una història d’amor passional….”

Assumpció Maresma. Foto de VilaWeb.

És un llibre curt i fàcil de llegir, amb cent trenta-nou pàgines de mida quartilla que per mica que t’hi dediquis no et durarà més de dos a tres dies. Te l’aconsello per rememorar temps passats i sensacions que potser també vas tenir. No puc deixar de pensar que aquell jutge infame, el Baltasar Garzon, potser es devia inspirar en aquest llibre a l’hora d’empresonar sense cap delicte que l’avalés a tants independentistes durant aquells Jocs Olímpics, tan mitificats i tan nefastos, que van iniciar la invasió turística de Barcelona i de Catalunya en general.

Aleix Font, 10 de febrer de 2024.

Related posts