TERESA SOLANA – L’HORA ZEN

teresa-solana-hora-zen

L’HORA ZEN Un crim refinat

Edicions 62

272 pàgines

 

Teresa Solana ha escrit una nova aventura dels germans Borja i Eduard Martínez a l’estil d’Un crim imperfecte, on els germans ineptes i una mica estrafolaris acaben mig sortint-se’n amb tots els entrebancs que els  van sorgint. Un tema d’un robatori d’una obra d’art multimilionària, després un assassinat al local de ioga i meditació transcendental, i per acabar-ho d’arrodonir un assumpte d’espionatge de la CIA que no s’acaba d’aclarir.

L'hora zen
Contraportada del llibre L’hora zen

 

Em sorprèn molt que després d’haver escrit un llibre meravellós com Negres Tempestes en segueixi un altre com aquest. Fa la impressió que el primer hauria d’haver estat Un crim imperfecte, per donar naixement a la nissaga dels germans còmics, i continuar amb aquest estil fins arribar a una maduresa com la de les Negres Tempestes. Però no és així vaig trobant una alternança de sublim i mediocre que em fa patir molt, perquè em quedo sense criteri que m’indiqui una evolució de menys a més.

Teresa-Solana
Currículum a la solapa del llibre L’hora Zen

 

Al meu parer aquest és un llibre fluixet dels d’aquests germans. Si opteu per llegir-lo, segurament somriureu una mica, perquè hi ha situacions humorístiques. Però si busqueu serietat en la trama,  no us el puc recomanar amb vehemència. Tot i així té moments  interessants, com ara  les desqualificacions de les Flors de Bach i de les teràpies alternatives en general, amb uns arguments ben exposats com aquest: Perquè la medecina alternativa funciona hi has de tenir fe, però la medicina científica funciona encara que no n’hi tinguis.

Aleix Font, 8 de juny de 2019

Related posts